Brownies med vispgrädde och jordgubbar
Ingredienser
50 g smör
230 g socker
2 ägg
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
20 rostade hasselnötter
Till servering:
vispad grädde
färska jordgubbar
Gör så här
1. Hacka chokladen och smält den i en djup tallrik ovanpå en kastrull med kokande vatten.
2. Vispa smör och socker tills det är vitt och pösigt - det går lättast om smöret är rumsvarmt. Rör ner ägg, äggulor och vaniljsocker. Vispa krämen slät. Blanda ner övriga ingredienser och den smälta chokladen.
3. Ta en form, ca 25x30 cm. Lägg ett smörpapper i bottnen, smörj och bröa kanter och botten. Klicka i smeten. Grädda i 175° i ca 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
Kommentarer
Trackback